Obvestila

Delavnica: Izdelava kombuče z medom

Vabimo vas na delavnico »Izdelava kombuče z medom, ki bo v torek, 28. januarja ob 17. uri v prostorih ČS Sostro, Cesta II. grupe odredov 43 Ljubljana Dobrunje.

Kombuča je izredno zdrav probiotični napitek, ki izvira iz daljnega vzhoda. Gre za fermentiran čaj, ki ima lahko različne okuse, a se ga običajno ne pripravlja z medom, saj ta kot antiseptik zavira fermentacijo. Izkušen čebelar in apiterapevt Marjan Marolt nas bo vpeljal v skrivnost izdelave tega napitka, ki so mu pravili tudi »čaj nesmrtnosti«. Delavnica bo sestavljena iz teoretičnega uvoda in praktičnega prikaza izdelave s pokušino različnih izvedb kombuče.

Na delavnici boste prejeli tudi gobo scoby, s katero boste z gojenjem kombuče lahko nadaljevali tudi v domači kuhinji.

Lilijana Rajković
Tajnica ČD Lj. Moste Polje