Obvestila

Vabljeni – Za lepšo Ljubljano

Tradicionalno akcijo spomladanskega urejanja okolja »ZA LEPŠO LJUBLJANO «, ki jo vsako leto simbolično začnemo ob Svetovnem dnevu vode (22. marec) in jo zaključimo ob Svetovnem dnevu Zemlje (22. aprila), bomo tudi letos izvedli. 

Tudi v času epidemije nam ne sme biti vseeno za naše okolje. Pomlad je idealen čas za akcijo, saj še ni veliko nizkega rastja in smeti, ki so se nabrale čez zimo, kar kličejo, da jih poberemo in odnesemo tja, kamor sodijo. V preteklih tednih smo dodobra spoznali našo ČS Sostro in priznati si moramo, da do narave nismo najbolj prijazni.

Planirani datum širše akcije smo s predsednikom ČS Sostro, g. Koprivnikarjem določili za dne 10.04.2021 od 9. ure dalje, v kolikor nam ne bo zagodlo vreme. V primeru slabe vremenske napovedi, se akcija prestavi na 17.04.2021 s pričetkom ob isti uri. Poskrbeli bomo za vreče in rokavice. Zbirno mesto za odpadke bo pred Zadružnem domu Zadvor. Javno podjetje VOKA Snaga d.o.o. bo, tako kot vsako leto poskrbelo za odvoz zbranih smeti na deponijo.

Spoštovana predsednica, spoštovani predsednik sedaj se obračam nate, da obvestiš svoje članice in člane o akciji in mi javiš udeležbo in področje čiščenja. Čisti vsak posamezno, skupaj so lahko samo člani istega gospodinjstva. Zaradi organizacije mi prosim sporoči udeležbo najkasneje do torka, 06.04.2021, saj bomo tako lažje načrtovali in izvedli čistilno akcijo »ZA LEPŠO LJUBLJANO 2021«.

Po akciji bo za vse udeležence pripravljena malica v brunarici Zadvor, ki pa jo bo potrebno pojesti doma.

Vabim vas, da PRISTOPITE k čistilni akciji, ob tem pa upoštevate vse varnostne ukrepe in navodila NIJZ ter Vlade RS, ki veljajo v času epidemije koronavirusa.

V kolikor je kakšno koli vprašanje ali predlog, sem dosegljiva na ta e-naslov ali GSM št. 040/836-407.

Vse dobro in ostanite zdravi.

Turistično društvo Zadvor
Predsednica Mojca Eržen  l.r.